Zondag 31 oktober 2021

SLIPJACHT


PROGRAMMA


Datum : Zondag 31 oktober 2021


Prijs :
Slipjacht + ontbijt + sherrystop : €70
Pakket Groom : sherrystop + ontbijt + toegang sherrystop (max. 2) : €15 per persoon
Ontbijt: €15
Afterhunt All-In Diner in de Posthalt: €75

Sympathisanten betalen 4 euro voor toegang tot de sherrystop, inclusief Sport-Vlaanderen verzekering voor fietsers of een heen en weer busrit voor de mensen die te voet zijn.

Beste jachtvrienden,

wij zijn zeer blij u dit jaar terug te mogen verwelkomen op onze slipjacht, en nog wel een jubileum-editie: 50 jaar slipjacht en 75 jaar Sint-Hubertusviering in Wiemesmeer. 75 Jaar... tellen we even terug, dan komen we uit in de eerste helft van vorige eeuw. Dat is lang genoeg om te zeggen dat de natuur, het bos, de jacht, het wild en de sfeer die hier rond hangt altijd in de belangstelling heeft gestaan in onze gemeenschap.

De slipjacht is hier gekomen nadat in de jaren '70 de "echte" jacht - lange omloop - hier verdween omwille van het versnipperde jachtgebied door de aanleg van de autosnelweg. Onze vrienden van de Sint-Hubertus vereniging vonden het opportuun om toch nog een zeker "jacht" te kunnen laten doorgaan. Door de jaren heen is de slipjacht dan uitgegroeid tot een waar evenement wat ons met enige nostalgie doet kijken naar de gebruiken en geplogenheden van lang geleden.

Naar aanleiding van deze verjaardag(en) organiseren de verenigingen ook een overzichtstentoonstelling die te bezichtigen is in de Lieteberg en in de kerk van Wiemesmeer.

Wij kijken nu alvast uit naar zondag 31 oktober, een dag die begint met een hartelijk ontbijt, gevolgd door een moment van bezinning in de prachtige kerk van Wiemesmeer, met kippenvelmomenten als de jachthoornblazers hun borst leegblazen. Het aanschouwen van de paarden, de meute en de jachtspannen én vooral de gezellige en gemoedelijke sfeer die er heerst tijdens de sherrystop en na de jacht.

De dag wordt afgesloten door een All-Inclusive buffet in de Posthalt, na de jacht, of op het Kerkplein waar onze gezellige toog opgesteld staat, uiteraard weer met de beste sfeer-muziek van Philippe Jadoul Fan Sound.

Voor de volledigheid nog even de volledige planning:

  • Vanaf 08:30 opening ontbijtbuffet
  • 10:00 Plechtige Sint-Hubertusviering met de Gezellen van Sint-Hubertus Wiemesmeer
  • 11:15 Meet op het kerkplein
  • 11:45 Start van de jachtstoet
  • 17:00 Kill en aansluitend afterhunt