Zondag 25 oktober 2020

SLIPJACHT


PROGRAMMA


Datum : Zondag 25 oktober 2020


Prijs :
Slipjacht + sherrystop : €70
Pakket Groom : sherrystop + toegang sherrystop (max. 2) : €15 per persoon

De editie 2020 zal enkel toegankelijk zijn voor ruiters, en per ruiter maximaal 2 begeleidende personen (grooms).  Er is geen publieke meet, sherrystop of kill dit jaar. Met pijn in het hart vragen wij de toeschouwers om niet af te zakken naar de slipjacht dit jaar...

Slipjagen is één van de allerleukste dingen die je kunt doen met je paard. Er wordt geen dier bejaagd of gedood en er wordt zeker niet geschoten! In plaats daarvan volgen de honden een vooraf uitgelegd geurspoor; "de slip". Bij de slipjacht volgt men te paard de honden, die het vooraf getrokken spoor volgen. Dit spoor gaat over een welbepaald parcours van bossen, akkers en weilanden. De lengte van één spoor (run) ligt tussen 3 en 6 kilometer. Op een gemiddelde dag worden er 3 of 4 runs gereden met telkens een tussenstop om de honden en paarden te laten rusten.

De meute wordt begeleid door de Huntstaff, dewelke bestaat uit de Master, de Huntsman en de Whippers-In. Tijdens de slipjacht zorgen de ruiters, ook wel genaamd "the Field", dat zij ten allen tijde de meute honden en de Huntstaff niet hinderen bij de jacht.

Halverwege het parcours, vaak tussen de tweede en derde run, is er een iets langere stop. Deze tussenstop wordt ook wel de Sherrystop genoemd. Hier kunnen de honden en paarden rusten voor de tweede helft van de jachtdag en wordt in de gezellige sfeer van de natuur en de buitenlucht een hapje en drankje genuttigd.

Na de laatste run volgt "the Kill". Tijdens dit afsluitende gedeelte van de jachtdag mogen de honden zich tegoed doen aan hun spreekwoordelijke prooi, een koeienpens.